GENEL ANESTEZİ ALTINDA DİŞ TEDAVİ HİZMETLERİ
16 Haziran 2023

GENEL ANESTEZİ.jpeg

MENEMEN ADSM GENEL ANESTEZİ ALTINDA DİŞ TEDAVİ HİZMETLERİ

Kurumumuza başvuran; Klinik ortamda tedavisi yapılmayan ancak tedavi gerekliliği diş hekimi tarafından belirlenmiş, zihinsel engelli veya ileri derecede fiziksel engeli olan hastalara genel anestezi yöntemi ile tedavi imkanı sunmaktadır..

Kurumumuzda muayenesi yapılan hastalar genel anestezi almadan önce anestezi kliniğine operasyon için uygun olup olmadığının belirlenmesi amacı ile konsültasyon yazılarak protokol çerçevesinde hastaneye yönlendirilir.

Kurumumuzda 2’si Pedodonti Uzmanı 3 Diş Hekimi,2 Klinik Destek Yardımcısı, 1 Teknik Personel ,1 Şöför genel Anestezi ekibinde gönüllülük esasına göre belirlenmiştir. Konsültasyon sonucu operasyon için uygun olan hastalara randevu verilir. Merkezimizde her Cuma günü genel anestezi uygulanmaktadır .Bu işlemler için mobil diş üniti, kurumumuzda mevcuttur.

Genel anestezi işlemi başlamadan önce hasta ve ailesine tekrar bilgilendirme yapılarak çocuk, anestezi uzmanın gözetiminde operasyon odasına alınır. Genel anestezi doktoru tarafından hastya damar içi ilaçlar ve narkoz verilerek hastanın kontrollü biçimde bilinçsiz ve ağrısız bir konuma getirilme işlemidir. İşlem sonrasında hasta velileri ile birlikte postop dinlenme odasında hastanın uyandırma işlemi gerçekleşir. Burada güvenli bir şekilde tüm kontrolleri yapılır ve gerekli tavsiyeler verilir, bir hafta sonra ekip içinde yer alan diş hekimlerine kontrole gelmesi söylenir.

Genel anestezi altında Diş Tedavi Hasta iletişim ve Koordinasyon

Telefon:0232 832 12 13